Яблуня Голд Раш
Яблуня Голд Раш виведена американським селекціонером Е. Вільямсом у 1980 році. Плоди середніх розмірів, масою 140-180 г, видовжено-округло форми, зеленувато-жовтого кольору з тьмяним і розмитим рожевим рум'янцем з сонячної сторони плода. М'якоть світло-жовта, середньозерниста, щільна і соковита, свого приємного впізнаваного смаку набуває під час зимового зберігання. Дерево середньоросле, формує дуже компактну овальну крону. У період плодоношення вступає на 3-4 рік приносить рясні і щорічні врожаї. Рослина середньо-зимостійка, має стійкий, надійний імунітет до захворювань, найбільш високі товарні та смакові показники дає в теплих регіонах з тривалим вегетаційним періодом. Плоди дозрівають у другій половині жовтня і можуть зберігатися близько 7 місяців в холодильних умовах, а в звичайному підвалі зберігають лежкість 5-6 місяців.