Саджанці Говерла
Груша Говерла
Говерла – осінній сорт груші інтенсивного типу. Дерево середньоросле, з високою, компактною кроною, що прекрасно підходить для технології із загущеним розміщенням дерев. Сорт вирізняється відмінною скороплідністю, рясною, стабільною врожайністю, крупноплідністю, зимостійкістю в умовах Лісостепу та Полісся України, стійкістю до грибкових уражень. Плоди крупні чи дуже крупні (300-380г, окремі до 500г), широко грушоподібні, зелено-жовті з інтенсивно вираженим рум’янком. М’якуш соковитий, маслянистий, приємного кислувато-солодкого смаку з легким мигдалевим ароматом (4,25-4,5 бала). Знімальна стиглість настає наприкінці вересня і співпадає зі споживчою. Період споживання – 3 тижні.