Саджанці Грушівка
Яблуня Грушівка
Яблуня Грушівка Московська (Сладчина, Спасівка, Садова, Форель, Скороспілка, Грушівка червона) відноситься до літніх сортів. Стійкість до морозів в холодну пору року, раннє плодоношення, висока врожайність послужили підставою для вибору грушівки Московської в якості підщепи для отримання нових сортів. У їх числі — сорт яблук Грушівка рання і Сибірський сувенір. Грушівка Московська — ранній сорт яблук. Період дозрівання припадає на 2 тижні на початку серпня. Плоди Грушівки Московської призначені для вживання у свіжому вигляді, так як вони багаті аскорбіновою кислотою, швидкорозчинними цукрами і мікроелементами. Яблука Грушівки мають калорійність 47 кКал. Яблука мають прекрасні смакові якості і багатоваріантність переробки (варення, джеми, соки, пастила, дитяче харчування, плодове вино, сухофрукти). Сорт самобезплідний, кращими запилювачами є: Коричне, Папіровка, Бельфлер-китайка, Антонівка.