Саджанці Йошта
Йошта
Високоврожайна крупноплідна ягідна культура, отримана в результаті схрещування чорної смородини і агрусу. Кущ прямостоячий, розлогий, висотою 2,0 – 2,2м. Колючки відсутні. Цвітіння припадає на квітень. Строк достигання – липень. Ягоди овальні, крупні, масою до 3г, з тонкою шкіркою, приємного кисло-солодкого смаку, що віддалено нагадує смак чорної смородини та агрусу. Ягоди йошти містять у 2 рази більше вітаміну С (900-1000 мг %), ніж у чорній смородині, високо транспортабельні. Середня врожайність з куща 5,5кг, максимальна – 10,7кг. Вступає у плодоношення на 2 рік після висаджування. Кущ йошти на одному місці без пересаджування росте і плодоносить протягом 15-20 років. Ягоди йошти вживають свіжими або готують з них десерти. Йошта практично не уражується хворобами і шкідниками, тому не потребує хімічних обробок. Йошту можна формувати на штамбі висотою 50см. Рослина морозостійка. Для щорічного щедрого плодоношення потребує сонячних місць.