Саджанці Карола
Груша Карола
Груша Карола (Karola) – пізньо-осінній десертний сорт швецької селекції, отриманий в результаті схрещування сортів Йохантроп х Деканка дю Коміс. Дерево середньоросле, дуже зимостійке, стійке до хвороб, плодоносить регулярно, гарно пристосовується до кліматичних умов зони, у якій культивується. Цвіте одночасно з сортом Конференція, квіткові бруньки стійкі до повторних заморозків. Рекомендовані запилювачі: Конференція, Улюблена Клаппа, Деканка дю Коміс, Дево. Плоди крупні, масою 200-280, більш крупні 350г, видовжені, зелено-золотисті з рум’янком та деякою оржавленістю, відмінних смакових та транспортабельних якостей, добре зберігаються у холодильнику. Смак десертний, кислувато-солодкий, приємний. М’якуш кремовий, дрібнозернийстий, соковитий, з сильним ароматом. Період споживання плодів – жовтень-січень. Строк дозрівання – вересень.