Саджанці Львівський сувенір
Груша Львівський сувенір
Сорт груші зимового строку достигання української селекції. Отриманий на Львівській дослідній станції садівництва у 1964р. шляхом схрещування сортів Бере Гарді та Парижанка. Дерево середньоросле, швидкоросле. Плоди крупні, масою 250-290г, окремі - 350г, видовжено-грушоподібної форми, усічені до плодоніжки біля основи, одномірні. Шкірочка щільна, але не тверда, суха, гладка, за знімної стиглості сірувато-зелена, майже повністю поржавлена, за повного дозрівання – інтенсивно-оржавлена. М’якуш інтенсивно кремовий, практично жовтий, соковитий, ніжний, напівмаслянистий, без слідів грануляцій, приємного кисло-солодкого смаку, з сильно вираженим ароматом гвоздики і великою терпкістю, особливо у роки з холодним літом. Дегустаційна оцінка - 4,2-4,6 бали. Найкращі запилювачі: Любимица Клаппа, Конференція, Парижанка, Десертна. Знімальна стиглість – ІІ половина жовтня, споживча – листопад – грудень. Не варто поспішати знімати плоди з дерева, так як при пізньому зніманні вони втрачають свою терпкість. У холодильниках плоди добре зберігаються до березня-квітня. У плодосховищах – до січня-лютого.