Саджанці Перлина Києва
Яблуня Перлина Києва
Яблуня Перлина Києва – зимовий сорт (знімальна стиглість - ІІІ декада вересня, споживча – на початку листопада) української селекції, селекціонери: В.П.Копань, К.М. Копань і Л.Д. Болдижева, 1984р. Дерево середньоросле (54-118) швидкоросле з широкопірамідальною кроною (3-3,5м у висоту). Плоди середні та великі, масою 160-225г, одномірні, округло-конічні, з ребристою верхівкою, зеленувато-жовті з яскравим бордово-червоним розмитим рум’янком майже по всій поверхні. М’якуш зеленувато-кремовий, дрібнозернистий, дуже щільний, соковитий, кисло-солодкого смаку (7,5 – 7,8 бала). В холодильній камері зі звичною атмосферою зберігаються до березня. Сорт зимостійкий, імунний до парші, стійкий до борошнистої роси, плодової гнилі та бурої плямистості, невибагливий до умов вирощування. Плоди придатні до вживання у свіжому вигляді та для переробки на високоякісний яблучний сік.