Саджанці Роксолана
Груша Роксолана
Груша Роксолана – пізньозимовий сорт, виведений на Львівській дослідній станції садівництва шляхом схрещування сортів «Парижанка» та «Бере Боск». Автори сорту В. П. Копань, К. Н. Копань. Дерево середньоросле з оберненопірамідальною, асиметричною кроною, швидкоросле. Найкращі запилювачі: «Улюблениця Клаппа», «Говерла», «Конференція». Плоди одномірні, видовжено-грушоподібної форми, масою 240-280г, а більші 300-320г. Шкірочка товста, грубувата, суха, під час знімної стиглості зелена, під час достигання – зеленувато-жовта. М’якуш соковитий, маслянистий, без грануляцій, приємного кислувато-солодкого смаку, з легким мигдальним ароматом. Стійкість сорту до парші висока. Знімальна стиглість припадає на середину вересня, споживча – грудень-січень. У сховищах без штучного охолодження плоди зберігаються до квітня-травня.